pondelok 25. augusta 2008

Kedy nie je mBank zadarmo

mBank je zadarmo. Ale nie celkom. Aj tu sa nájdu veci, za ktoré treba platiť.

1) Výbery z bankomatu
- zadarmo sú len tri výbery v mesiaci na Slovensku. Za každý ďalší výber si banka účtuje 35 korún. Všetky výbery v zahraničí sú však zadarmo.

2) Výpisy z účtu
- komu stačí výpis emailom, nemusí platiť. Kto ho však chce mať na papieri, zaplatí mesačne 35 korún.

3) Posielanie smsiek o pohybe na účte
- banka si každú smsku, ktorú klientovi pošle, pýta tri koruny. Druhou možnosťou je platiť mesačný poplatok, ktorý obsahuje istý počet predplatených sms správ (mBank ponúka 20, 40 a 60 predplatených správ za 36, 68 a 90 Sk). Aj tu platí, že komu namiesto smsiek stačia správy emailom, nezaplatí nič.

4) Zmena PIN kódu
- komu sa znepáči jeho PIN, zaplatí desať korún. Bez ohľadu na to, či ho zmení cez internet banking alebo cez telefonickú linku.

5) Zistenie zostatku na účte v bankomate
- každý bankomat ponúka okrem výberu hotovosti aj niekoľko ďalších služieb. Jednou z nich je zistenie zostatku na účte. Kto je klientom mBank, mal by sa tejto položky vyvarovať. Banka ju spoplatnila desiatimi korunami.

6) Poskytnutie hypotéky
- mBank poskytuje hypotéky zadarmo. Samozrejme pokiaľ si nechcete požičať viac ako 8O percent z hodnoty založenej nehnuteľnosti. Ak potrebujete viac peňazí, mBank si za to vypýta 3,5 percenta zo sumy prevyšujúcej 80 percent. To znamená, že ak si požičiate sto percent, zaplatíte z celkovej sumy 0,7 percenta. Teda presne rovnako, ako si účtujú aj ostatné banky.

Žiadne komentáre: