sobota 14. novembra 2009

Kam už nepôjdem: TOP Hotel Praha

Ak sa chystáte do Prahy a hľadáte vhodné ubytovanie a náhodou ste narazili na TOP Hotel Praha, radšej hľadajte ďalej. V štvorhviezdičkovom hoteli na okraji Prahy sme v septembri strávili tri dni, no už po pár minútach sme vedeli, že sem sa rozhodne nikdy nevrátime. Postupne sme sa v našom presvedčení čoraz viac utvrdzovali.
Prvé, čo nás zarazilo pri vstupe do izby bol popolník na stole. Napriek tomu, že sme si vybrali nefajčiarsku izbu. A samozrejme typický cigaretový puch, ktorý z miestnosti, v ktorej sa fajčí, nedostanete. Aby sme pri prechádzaní cez spoločné priestory hotela neprišli o svoju pravidelnú dávku nikotínu, zamestnanci posedávali na schodoch s cigaretou v ústach.
Pri rezervácii hotela sme si rozhodli trochu priplatiť a zvolili sme si izbu typu Executive, ktoré sú podľa popisu na internetovej stránke hotela vybavené "vysoko kvalitnou posteľou". To sme ešte netušili, že hotel považuje výraz "vysoko kvalitná" za synonymum k výrazu "tvrdá ako kameň".
Izba bola priestranná. No na celú izbu pripadalo len jedno slabé svetlo na stene - ak nerátame svetlo v chodbičke a dve malé nočné lampy. Ak by ste si chceli po zotmení náhodou čítať, mali ste pri tomto osvetelní problém nájsť knihu, nieto ešte rozoznať, čo sa v nej píše.
Kúpeľňu s veľkou vaňou a zrkadlom dotváralo jediné neónové svetlo nad umývadlom a zopár roztrhaných uterákov. Ich umiestnenie na opačnej strane kúpeľne ako je umývadlo, tiež bolo veľmi logické a účelné. Rovnako sme ocenili aj absenciu predložky pri vani, vďaka ktorej sme si po vystupovaní z vane mohli vychutnať chladnú dlažbu kúpeľne. Samozrejme dalo sa to vyriešiť obetovaním jedného uteráka.
Pôžitok sme si mohli dopriať aj pri sledovaní televízie. Na starom televízore bolo síce naladených viacero českých i zahraničných programov, no okrem jedného nemeckého programu sa nedalo nič iné sledovať.
Nezabudnuteľný zážitok nám poskytla aj návšteva wellness centra s dvojhodinovým vstupným 350 českých korún. Z troch sáun fungovali len dve - fínska a bylinková. Omamnú vôňu byliniek však prekryl neidentifikovateľný zápach. Aspoň vírivka fungovala.. Že namiesto teplej vody bola naplnená ľadovou vodou, bol už len nepodstatný detail.

1 komentár:

Unknown povedal(a)...

tak vidis, nieje to az take zle, knihu si mohol citat pod tou neonkou v kupelni...